Battlefield 3 ångar på till Steam?

EA:s och Valves duster gick upp i rök?

Ni som sett fram emot DICE kommande Battlefield 3 kanske minns att EA tidigare gått ut och sagt att spelet inte kommer att gå att köpa via Valves onlinetjänst Steam, eftersom butikens strikta regler "begränsar utvecklarnas förmåga att stötta spelarna på ett snabbt sätt".

Kortfattat kan man sammanfatta det med att Valve menar att alla uppgraderingar och allt nedladdningsbart material till spelet måste säljas via Steam - medan EA vill att de som köpt spelet via den tjänsten ska kunna få tag i extramaterialet även på andra håll. Av precis samma anledning togs Crysis 2 bort från Valves butik tidigare i år.

Att EA:s invändningar har med nyligen lanserade Origin att göra är knappast uteslutet, då Origin är EA:s egen onlinebutik som direktkonkurrerar med Steam - och det är knappast konstigt om de vill kunna sälja all DLC via den tjänsten istället.

Nu rapporterar dock BF3blog att de två parterna är på väg att nå en överenskommelse trots allt, och om ryktet stämmer kommer Steam att kunna tillhandahålla Battlefield 3 vid releasen den 28 oktober.

Om Valve alltså backat och tänjt på reglerna, eller om EA tror att uteslutandet av ångtjänsten kan leda till sämre försäljning av titeln, återstår att se - om nu hela ryktet inte visar sig vara bluff och båg.

Ingen av parterna har ännu kommenterat ryktet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.

Relaterat material

Kolla in när Conan O'Brien spelar Doom

Clueless Gamer är lika aningslös som alltid.

BlizzCon 2015: Här är nya hjältar från Overwatch

Tre nya, färgglada typer introducerades

Vi streamar Doom klockan 21.00

Se Petter Hansson Frank mörda monster!

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading