Igår släpptes en massiv uppdatering till Gran Turismo 5, vilken fått versionsnumret 2.0.

Denna är gratis att ladda ner och också är den största uppdateringen som släppts till Polyphony Digitals bilspel sedan det slutligen kom ut för knappt ett år sedan.

Ett antal saker förändras i och med denna uppdatering, varav den kanske viktigaste är att samtliga bilar numera har en vy inifrån kupén. Detaljnivån kan variera från bil till bil men nu behöver du åtminstone inte kontrollera vilka bilar som är 'standard-bilar' och saknar denna vy om du gillar att köra så.

Dessutom har möjligheten tillkommit att spara under pågående endurance-lopp, och fans av NASCAR kan glädjas åt 11 nya bilar från årets säsong.

Utöver detta skall små förändringar ha gjorts gällande minskade laddningstider, förbättrad fysiksimulering av bilarna och förbättrad AI hos motståndarförarna, och inte minst kommer nog många entusiaster att glädjas åt att spelet äntligen får fullt stöd för Logitechs G25- och G27-rattar.

Sony hoppas säkert att många i och med uppdateringen skall plocka fram Gran Turismo 5 från gömmorna igen, och kommer under nästa vecka att släppa en mängd nedladdningsbart material för att ytterligare bygga på sitt flaggskepp i genren.

Fyra paket skall göras tillgängliga, med ett femte 'complete'-paket som innehåller samtliga de andra fyra.

Är du ute efter lite nya bilar kommer sådana att finnas i The Racing Car Pack (€ 7.99) med totalt 12 nya fordon från Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Toyota och Dodge, tillsammans med 3 nya Go-karts. Dessutom är Red Bull X2011 Prototype inkluderad, en bil som redan finns i spelet men som är den allra svåraste att låsa upp där.

Kanske mest intressant är dock The Course Pack (€3.99) som innehåller två nya banor att testa din skicklighet på. Den ena är en inomhusbana för Go-kart och den andra är den fantastiska Spa-banan i Belgien, vilket borde vara ett måste för racingfans världen över.

Lite, i mitt tycke, mindre intressanta paket är The Special Paint Pack (€1.99) och The Racing Gear Pack (€1.99) vilka ger tillgång till 100 nya färger och ett helt gäng nya hjälmar och racingoveraller.

The Complete Pack har fått ett pris på €11.99.

Notera dock att priserna är ungefärliga då vi inte vet exakt vad de kommer att sättas till för oss i Sverige ännu. Är du Plus-medlem kostar Complete Pack €8.99 den första månaden. Samtliga paket släpps på PSN den 18 oktober.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (16)

About the author

Gabriel Johansson

Gabriel Johansson

Skribent

Gabriel gillar både små kluriga independent-spel och enorma storproduktioner. Försöker ständigt övertala folk om att han har ett liv även utanför spelvärlden.