Valkyria Chronicles 3 kommer inte till Europa

PSP inte tillräckligt populär

Uppföljaren till smått fantastiska Valkyria Chronicles 2 (9/10) kommer varken att dyka upp i Europa eller Nordamerika enligt Sega, som distribuerade de utomordentliga föregångarna i den strategiska rollspelsserien.

Anledningen till detta verkar vara att PSP, som Valkyria Chronicles 3 är utvecklat till, inte är tillräckligt populär här i väst, vilket ledde till dåliga försäljningssiffror av seriens förra del som släpptes till samma bärbara konsol.

I en intervju med Gamespot menar Segas Hiroshi Seno att statistiken gör det svårt att motivera kostnaderna som krävs för att översätta spelet, då företaget inte skulle gå med tillräckligt stor vinst om spelet går samma öde tillmötes som föregångaren.

Man ska dock aldrig överge hoppet, och även om Valkyria Chonicles 3 inte släpps till PSP här i väst finns fortfarande en liten chans att vi får bekanta oss med spelet i ett senare skede trots allt, fast då till PlayStation Vita.

Seno medgav nämligen att även om inget beslut har fattats ännu kan det vara värt att släppa spelet i väst som en nedladdningsbar titel till PS Vita (som är bakåtkompatibel) om konsolen säljer tillräckligt bra när den släpps här i början av nästa år.

Att Valkyria Chronicles inte sålt bättre i Europa är riktigt synd, då jag personligen håller seriens första del som ett av de bästa PS3-spelen hittills.

I Japan går det däremot bättre för serien, och utöver att ha fått en egen anime och mangaserie baserad på spelens nyckelpersoner, sålde även Valkyria Chronicles 3 100 000 exemplar på sin öppningsvecka vid den japanska releasen tidigare i år.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading