Att Blizzard inte tänker överge sin stora kassako World of Warcraft är ingen överraskning och på BlizzCon har de nu officiellt utannonserat den fjärde stora expansionen till MMORPG-genrens absolut största titel.

World of Warcraft: Mists of Pandaria, som expansionen heter, har det ryktats om ett bra tag men det är först nu företaget väljer att prata om det.

Expansionen kommer att ge spelarna tillgång till en ny klass, munken, men också en ny ras - de pandaliknande pandaren - och kontinenten de bor på som går under namnet Pandaira. Den nya kontinenten och dess invånare verkar vara inspirerade av den östasiatiska kulturen, Kina framför allt, och kommer att ha en betydande roll för de båda stridande fraktionerna och för Azeroths framtid.

Förutom det jag nämnt ovan kommer expansionen även att ge spelare nya dungeons, nya PvE-scenarion samt en höjning av nivåtaket från nuvarande 85 till 90 jämnt.

Med nya Pet battle system kan dina små husdjur, alltså de rent kosmetiska djuren du kan äga i spelet, strida med andra spelares dito. Du kan lära dem nya förmågor och på så sått göra dem lite starkare, lite som ett World of Warcraft: Pokémon.

Battle.net har Blizzard lagt upp en ny sektion för spelet för er som vill förkovra er i den nya expansionen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.