StarCraft II: Heart of the Swarm - Nya och förändrade enheter

Nya enheter! Ändrade enheter! Bortplockade enheter!

Blizzards kommande expansion till populära StarCraft II, vilket går under namnet Heart of the Swarm, kommer som du vet att fokusera på Kerrigan och hennes utmaningar som Queen of Blades - ledare för zergerna. Detta är i sig inga konstigheter, utan det som kommer att bli Blizzards största utmaning är att få till flerspelarläget, vilket i dag är mycket tävlingsinriktat och varje förändring måste skötas med fingertoppskänsla.

Det är mycket pengar på spel i de professionella turneringarna och rubbar de på balansen kommer det att få konsekvenser. Under BlizzCon i helgen fick vi reda på lite mer om vilka förändringar som kommer att ske, utöver det vi redan vet sedan tidigare.

Nya enheter i flerspelarläget:

Shredder (Terran): Denna enhet kommer inte ha en aktiv attack men ger ifrån sig skadlig strålning som kontinuerligt skadar omkringliggande fiender. Om någon vänlig truppenhet kommer inom området ska enheten automatiskt slå av strålningen.

Warhound (Terran): Detta är en mindre mecha (pilotstyrd robot) som till viss del påminner om Thor, som fanns med i Wings of Liberty, men är betydligt smidigare och manövrerar lättare på slagfältet. Den har effektiva vapen mot luftburna enheter samt en mindre attack effektiv mot markbundna, mekaniska fiender.

Hellion Battle Mode (Terran): Det snabba och smidiga fordonet Hellion kommer att kunna transformera sig till en betydligt tåligare men långsammare enhet med en attack som täcker en area istället för en attack mot enskilda enheter.

Replicant (Protoss): En svärm av mikroskopiska robotar som kan härma befintliga enheter som inte är för stora och skapa en klon av dessa, inklusive eventuella egenskaper.

Oracle (Protoss): En flygande enhet skapad för att leta upp fientliga byggnader, undersöka vad de bygger samt tillfälligt störa den pågående produktionen.

Tempest (Protoss): Ett kraftfullt skepp byggt för att dela ut massiv skada över ett större område med syfte att slå ut lätta flygande enheter. Den har dessutom ett strålvapen för markenhet.

Viper (Zerg): Enheten kommer att fungera som support för andra trupper. Den kan ge dina egna trupper förmågan att se osynliga fiender, skapa ett moln för att förhindra avståndsattacker samt att plocka upp skadade enheter och ta dem i säkerhet. Den kan även plocka upp motståndarens enheter och sätta ned dem på platser där de går mot säker död.

Swarm Host (Zerg): Denna kan gräva ned sig och därefter skapa två locusts med kortare livslängd var 15:e sekund för massiv invasionskraft.

Det kommer dessutom att ske vissa förändringar bland befintliga enheter.

Terranspelare kommer endast kunna ha en (1) Thor under ett givet tillfälle samt att enheten förlorar sin attack mot flygande motståndare. Battlecruisers kommer få förmågan att tillfälligt öka hastigheten. Ghosts kommer inte längre förlora energi när de håller sig gömda, utan måste endast "betala" med energi när den aktiverar cloaking, energin kommer att successivt fyllas på.

Protoss kommer att tappa två enheter. Den första är skeppet Carrier som tack vare den stora kostnaden knappt används längre i flerspelarelägen. Detta gäller också det massiva Mothership som också plockas bort. Dessutom kommer de att få nya Nexusförmågor för byggnader, vilka nu kan transportera bort skadade trupper från slagfältet.

Zergenheten Reapers kommer att generera hälsa allt eftersom och Hydras kommer att få en lite högre hastighet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading