De senaste dagarna har vi alla spekulerat i var och när nästa Grand Theft Auto, den femte numrerade delen i Rockstars hyllade serie, kommer att utspela sig.

Allt vi har att gå på än så länge är den logotyp företaget visade upp i tisdags, vilket har orsakat en del uppståndelse bland spelare.

Redan förra året ryktades det om att spelet ska hålla till i Hollywood och i förlängningen Los Angeles, eller GTA-versionen av Los Angeles i alla fall.

1

Detta verkar bli allt mer troligt då sidan Kotaku säger sig ha fått bekräftelse på detta via källor som påstår sig vara "mycket bekanta med spelet", vad nu detta betyder.

Dessutom säger samma källa att spelet kommer att fokusera på flera olika personer och inte endast ha en huvudperson.

Vi fick stifta bekantskap med området redan 2004 i GTA: San Andreas, vilket många anser vara en av de bästa delarna i serien - undertecknad är dock inte en av dessa.

Är det alltså dag att åter rumla runt bland gangsters och superstjärnor?

Rockstar tiger än så länge, men vi kommer garanterat att får redan på huruvida detta är sant eller inte på onsdag nästa vecka då vi har blivit lovade den första videon från spelet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.