Skyrim: "Mindre renderingsfest, mer Motörhead-konsert"

Bethesda berättar om spelvärldens utveckling

The Elder Scrolls-serien har blivit känd för sina enorma spelvärldar, där linjära äventyr har ersatts med nästan total frihet från ögonblicket du startar spelet. Bethesda, företaget som gör spelen, har precis dragit igång en ny podcastserie med utvecklarna bakom kommande The Elder Scrolls V: Skyrim. I första avsnittet får vi träffa två av konceptartisterna bakom spelet.

Adam Adamowicz är en av dem, och efter att fått en slags övergripande förklaring om miljön där spelet skulle utspela sig fick han i princip fria händer berättar han: "Det var en klar himmel. Todd [Howard, exekutiv producent] sa 'sätt er och måla ett gäng coola, galna grejer, så kollar vi på det och ser vad som är värt att syssla med och vad som bara är dumt'."

Efter det målade han och kollegorna allt från episka vikingalandskap och Conan-inspirerade hjältar till mammutkött. Allt för att skapa en så levande värld som möjligt. Chefsdesignern Matt Carofano beskriver utvecklingen av Skyrim som "en motreaktion till vad [föregångaren] Oblivion var för spel."

Även om Oblivion fick väldigt fina recensioner när spelet släpptes för fem år sedan fanns det de som klagade på att spelupplevelsen på sina ställen var lite repetitiv. Förmodligen är det vad man vill undvika i efterföljaren.

The Elder Scrolls V: Skyrim släpps den 11:e november, och då får vi se om de lyckats med mastodontprojektet att bygga en hel värld där varje stuga, grotta och glänta är värd att utforska.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

The Legend of Zelda Wii U försenas

Glöm en release under 2015.

Fredagsstreamen: The Division

Niklas och Lucas utforskar ett öde New York...

Så här kommer du med i The Division-betan

Ni har frågat, vi har funnit svaren.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading