Enligt ett twitter-inlägg från spelskaparen John Carmack är källkoden från Doom 3 nu redo att släppas fri. Det enda som återstår är vissa godkännanden.

Doom 3:s källkod är paketerad och testad, vi väntar på det slutgiltiga godkännandet från advokaterna innan vi släpper den, skrev Carmack på det sociala nätverket under gårdagen.

Det var under årets upplaga av QuakeCon som John Carmack meddelade att källkoden för Doom 3 skulle släppas fri för alla som vill ta del av den och nu verkar alltså väntan snart vara över.

Detta innebär att de som vill kommer att kunna ta sig djupare in i det sju år gamla spelet för att se hur det är uppbyggt och även låta en modifiera spelmotorn och dess inställningar. Tidigare har id Software även släppt lös källkoderna för flera Wolfenstein-spel.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Fler artiklar av David Wahlström