Enligt ett twitter-inlägg från spelskaparen John Carmack är källkoden från Doom 3 nu redo att släppas fri. Det enda som återstår är vissa godkännanden.

Doom 3:s källkod är paketerad och testad, vi väntar på det slutgiltiga godkännandet från advokaterna innan vi släpper den, skrev Carmack på det sociala nätverket under gårdagen.

Det var under årets upplaga av QuakeCon som John Carmack meddelade att källkoden för Doom 3 skulle släppas fri för alla som vill ta del av den och nu verkar alltså väntan snart vara över.

Detta innebär att de som vill kommer att kunna ta sig djupare in i det sju år gamla spelet för att se hur det är uppbyggt och även låta en modifiera spelmotorn och dess inställningar. Tidigare har id Software även släppt lös källkoderna för flera Wolfenstein-spel.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Fler artiklar av David Wahlström

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Nytt speedrun-rekord är slaget - i Doom 3

Tillbaka till det inte fullt så gamla spelet.

Modden Doom 3: Redux har släppts

Texturer och ljudloggar uppdateras.

Datum för QuakeCon 2012

Äntligen dags att visa upp Doom 4?

FeatureEurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.

FeatureSuper Mario Run kommer inte till Switch

Men du har väll en smartphone?