Förhandstest: Defenders of Ardania

Är revolutionen nära?

Jag hörde en gång på radion om en uppfinnare som hade kommit på en ny uppfinning för att driva utvecklingen av radiomediet framåt. Att med en ny smart teknik kunna sammanfoga radions ljud med en rörlig bild trodde han att han kommit på framtidens radio.

Hans entusiasm dog dock en smula när programvärden påpekade att det lät som om han hade uppfunnit TV:n en gång till.

Defenders of Ardania marknadsförs som ett nästa generations tornförsvararspel. Det revolutionerande med det här spelet är att du inte bara ska ha ihjäl den ständigt kommande strömmen motståndare som vill åt ditt palats -du skickar även trupper mot din motståndare.

Och lite snabbt medan spelet håller på att starta upp tänker jag att utvecklaren Most Wanted Entertainment kanske har återuppfunnit den klassiska RTS-genren (realtidsstrategi).

Spelet utspelar sig i Ardania, som också är världen där spelet Majesty har sin tillflyktsort. Personligen har jag ingen relation till Majesty så jag vet inte hur troget spelet är dess miljö och dess karaktärer.

Som i sann tornförsvararspelsanda har du möjlighet att placera ut torn i spelvärlden. Du är dock begränsad till vissa fasta punkter där du kan placera ut dem, och eftersom du inte är ensam på kartorna gäller det att snabbt roffa åt sig de bästa platserna.

Vissa av punkterna i spelet är upphöjda på en liten kulle och ger på så vis en strategisk fördel. Oftast är dessa platser grovt begränsade så att det blir en stressande jakt mot kullarna i spelets början.

Designvalet som valts för att skicka iväg sina trupper mot motståndaren är något klumpigt. Med ett gäng tangentbordskombinationer väljer jag vilka karaktärer som skall ingå i en gruppkonstellation för att sedan skicka iväg dem.

Risken för att det här momentet blir enformigt efter ett par banor är ganska stor och jag hoppas att det kommer att bli lite smidigare när väl spelet släpps i skarp version.

Frågan jag ställer mig är om det här nya inslaget i den här smått överbefolkade genren kommer att göra något större genomslag eller inte.

För att sammanfatta det hela är tanken med att inte bara försvara, utan även anfalla, mycket bra. Blir nu bara genomförandet tillräckligt bra i den slutgiltiga versionen, kan vi förhoppningsvis få den revolution Most Wanted Entertainment talar så varmt om.

Defenders of Ardania släpps den 6 december till PC.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Roberth Läckström

Roberth Läckström

Skribent

Har spelat sedan Vic-20:s glansdagar och anser att Benefactor är DICE:s bästa spel hittills, utan någon som helst konkurrens.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading