PETA fördömer Battlefield 3

Inspirerar till djurplågeri?

Djurrättsgruppen PETA kritiserar svenska DICE och deras Battlefield 3 i ett pressmeddelande på sin tyska sida.

Främst är det en sekvens under det tredje uppdraget som fått dem på krigsstigen. På Bf3blog.com kan man läsa en översättning av pressmeddelandet.

"Det realistiska datorspelet Battlefield 3 behandlar djur på ett sadistiskt sätt. Spelet ger spelaren möjlighet att hugga en råtta i ryggen med en kniv och sedan lyfta den i svansen och till slut kasta bort den.

Att döda virtuella djur kan ha en förråande effekt på den unga manliga publik den riktar in sig på. Det har funnit många fall av djurplågeri i Tyskland där unga människor dödar djur. Inspiration till de här dåden kommer ofta från filmer och videospel."

Av allt att döma verkar denna pressinfo vara på riktigt; vi skulle dessutom inte kunna hitta på det ens om vi försökte. Det är ännu oklart vad PETA har för syn på att man under spelets gång även dödar en del människor.

Är du en ung man? Har du blivit inspirerad att sparka en katt eller flå en hund efter att du lagt handkontrollen åt sidan? Bikta dig gärna här nedan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Håkan Öberg

Håkan Öberg

Skribent

Håkan tycker ofta att det var bättre förr, gillar djupa diskussioner och slutar spela World of warcraft en gång i kvartalet.

Relaterat material

Det här är Battlefield 1

Upplev det första världskriget...

Gordon Freeman är död

Hans lik har hittats.

Halo Wars 2 kommer till Xbox One och PC

Från Total War-skaparna Creative Assembly.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading