PETA: "Mario gillar päls"

Finns det ingen fuskpälskod, undrar vi?

Djurrättsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) har den senaste tiden varit på krigsstigen och börjat fokusera på tv- och datorspel.

Bara förra veckan blev de upprörda över att spelare kan spetsa en råtta med sin kniv i en sekvens i Battlefield 3 (9/10). Denna gång går de steget längre och kritiserar en av spelvärldens mest älskade karaktärer för att gilla päls. Vi pratar alltså om Mario och hans tvättbjörnskostym.

I sin kampanj "Mario kills Tanooki" menar de att Mario, och outtalat i förlängningen Nintendo själva, stödjer pälsindustrin i och med användandet av denna dräkt.

"Tanooki må 'bara' vara en kostym i Mario-spelen men i verkliga livet flår man dessa djur levande för att komma åt pälsen. Genom att bära tanooki-dräkten visar Mario att det är okej att bära pälskläder."

På sidan har de även lagt upp ett litet flashspel där en flådd tanuki, viket är det rätta namnet på den japanska tvättbjörnshunden, jagar Mario för att få tillbaka sin päls. Mysigt...

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Mikael Åkesson

Mikael Åkesson

Artikelredaktör

Prylnörd som spelat tv- och datorspel sedan början av 80-talet. Har en förkärlek till spel med mycket smyg- och stealth-inslag och håller Thief II som höjdpunkten i genren och ett av de bästa spelen genom tiderna.

Relaterat material

FeatureSpelbranschen, jag har ledsnat på din handsvett

Alex tycker att folk ska börja tänka mer själva igen

FeatureÅsikt: Jag älskar förseningar

Och det borde du också göra.

FeatureEurogamer räknar ner till Retrospelsmässan: Retroflörtandets utveckling

Alex önsketänker och hinner dessutom med att samtidigt bekänna färg.

FeatureFörtitt: Alwa's Awakening

Under ett besök på Retrospelsmässan i Göteborg fick vi chansen att klämma på svenskutvecklade Alwa's Awakening.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading