Epic stoppar begagnade spel med DLC

"Det håller kvar skivan i maskinen"

Att släppa extramaterial till spel har mer eller mindre blivit en självklarhet. Utvecklaren Epic Games, som ligger bakom bland annat Gears of War-serien, menar att de tjänar pengar på dem på mer än ett sätt.

Till tidningen Game Informer Magazine (via CVG) säger Epics spelproducent Rod Fergusson att det handlar om att få folk att behålla sina spel trots att de klarat av dem.

"Det handlar inte om att ge ut det som blev över. Det handlar inte om, 'oj, vi hade den här banan som inte kom med'... det handlar om att hålla skivan i skivspelaren. I en situation där du aktivt måste kämpa mot begagnade spel tror jag att nedladdningsbart extramaterial är ett sätt att göra just det."

Enkelt uttryckt; när du säljer ett spel förlorar utgivarna eventuellt en potentiell kund. Istället gäller det att få dig att se en poäng med att ha kvar ditt spel.

Den senaste trenden verkar vara att sälja på spelarna säsongpass; till viss rabatt skriver du upp dig på att få allt extramaterial som släpps inom till exempel ett år. På så vis räknar utgivaren kallt med att en person som lagt några hundralappar på att få extramaterialet knappast kommer att gå och sälja skivan.

Gears of War 3, Forza Motorsport 4 och Saints Row: The Third är några exempel på spel som anammat konceptet.

Bra eller lurigt?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading