Iranska polisväsendet har förklarat svenskutvecklade Battlefield 3 olagligt.

"Alla datoraffärer förbjuds härmed att sälja detta olagliga spel", berättade polisväsendet för en iransk IT-tidning, enligt IndustryGamers.

Anledningen till att spelet förbjuds sägs vara att det visar den amerikanska armén i strid i Irans huvudstad, Teheran.

En lokal nyhetsbyrå rapporterar att 5 000 ungdomar skrivit under en protestlista mot spelet och att detta är underlaget för förbudet.

"Vi förstår att berättelsen i spelet är hypotetisk", ska gruppen ha skrivit, "[men] vi tror att spelet var meningen att släppas i en tid då USA trycker på det internationella samfundet att frukta Iran."

EA lär kanske inte bry sig särskilt mycket; Battlefield 3 har aldrig varit meningen att säljas i Iran så egentligen är varje redan såld kopia olaglig redan från start.

"I och med att Battlefield 3 inte är tillgängligt för konsumenter i Iran, kan vi bara hoppas att förbudet hjälper oss hindra spridningen av illegala kopior där", kommenterar bolaget.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Jimmy Wilhelmsson

Jimmy Wilhelmsson

Eurogamer.se - Editor

Jimmy är redaktör på Eurogamer.se och har varit med sedan C64:ans glada dagar. Hans favoritsyssla är att gräva i saker du inte visste att du bryr dig om.

Fler artiklar av Jimmy Wilhelmsson

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material