The Last Story till Sverige i februari

Japanskt rollspel får äntligen berätta saker

The Last Story, det exklusiva Wii-rollspelet, kommer att släppas i Sverige den 24 februari enligt en pressrelease från Nintendo.

Spelet har blivit väldigt omtalat världen över då det dels har fått betyget 38 av 40 i japanska tidningen Famitsu, och dels att det är skapat av den numer legendariske Hironobu Sakaguchi som är hjärnan bakom kultklassiker som Final Fantasy VII, Chrono Trigger, Super Mario RPG och många till.

Dessutom är musiken komponerad av den minst lika kända Final Fantasy-kompositören Nobuo Uematsu.

Actionrollspelet beskrivs av Nintendo som "ett vackert och filmiskt rollspelsäventyr med ett innovativt realtidsbaserat stridssystem". I äventyret tar du dig an rollen som Zael, en krigare som visar sig ha speciella krafter och en vilja att att en dag bli en ärorik riddare i världen kallad Lazulis Island.

The Last Story innehåller även flera stycken klassiska flerspelarlägen som deathmatch och team deatchmatch, så att du kan spela med eller mot andra motståndare online.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Robert Johansson

Robert Johansson

Skribent

Robert slänger sig snabbt och gärna på retroutgåvor och nyversioner enligt devisen "det var bättre förr". Håller SNES varmt om hjärtat, och tycker Brütal Legend var legendariskt brutalt.

Relaterat material

FeatureSpelhistoriens största fenomen

Vad har fått hela världen att börja spela?

FeatureAndréas årskrönika 2015

Eurogamers chefredaktör blickar framåt och bakåt.

Recension: Rare Replay

Ett skepp laddat med klassiker.

FeatureFem instrument vi vill ha i Rock Band

Gitarr och trummor är gammalt - ge oss nåt nytt!

Andra saker på sidan...

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading