Utvecklarna Zindagi Games ligger bakom ett av de spel som många ser som synonymt med Playstation Move. Spelet i fråga är naturligtvis Sports Champions (7/10), som visade att de rörelsekänsliga kontrollernas intåg på Playstation 3 var på allvar och inte bara en simpel kopia av Nintendo Wii.

Nu är utvecklarna tillbaka med Medieval Moves: Deadmund's Quest, ett spel som försöker ta ett steg bort från de minispelssamlingar som ofta förknippas med rörelsekänsliga kontroller.

Medieval Moves erbjuder nämligen först och främst en enspelarkampanj, där du i rollen som prins Deadmund (tidigare känd som Edmund) måste kämpa dig genom horder av odöda för att besegra den onde magikern Morgrimm som förvandlat Deadmund och invånarna i kungariket till hudlösa halvzombies.

Detta är i stort sett handlingen i Medieval Moves och det är inget som rycker med spelaren, utan finns där snarare bara i bakgrunden som en orsak till att spöa fiender med svärd eller pilbåge.

Det är också här spelets styrkor ligger. För du som har spelat tidigare nämnda Sports Champions kommer att känna dig som hemma på en gång. Spelmekaniken är i princip identisk med sportspelet; med två Move-kontroller kontrollerar du svärd och sköld i varsin hand, alternativt använder dem för att skjuta pilbåge. Fler föremål dyker upp under spelets gång, men det är en del av charmen med Medieval Moves att själv upptäcka dem.

Men i slutändan är det ändå svärdet och pilbågen du kommer använda mest, så räkna med rejäl mjölksyra i armarna efter längre spelsessioner. Det är dock tur att kontrollerna fungerar så bra som de gör; även om spelet upprepar sig självt efter ett tag så är det fortfarande kul att se Deadmund svinga sitt svärd precis som du själv gör framför. Men repetitionen gör att spelet mot slutet mest känns som en syssla, jag spelar klart bara för att klara det, inte för att det fortfarande är kul.

I kortare doser är Medieval Moves: Deadmund's Quest riktigt underhållande, men håller du bara på lite för länge utan paus börjar spelet snabbt tappa sin charm. Det är helt enkelt samma spel hela tiden; Deadmund rör sig automatiskt genom de olika nivåerna och du agerar muskler när det kommer till slagsmålen. Med tanke på att du spelar med enbart Move-kontroller känns detta som den smidigaste lösningen, men jag kan inte låta bli att fundera på hur häftigt konceptet hade kunnat bli med mer frihet och utforskande.

Medieval Moves är kanske inte spelet som kommer att frälsa spelare med Playstation Move, men det är likväl ett klart underhållande spel i kortare doser - som utöver enspelarläget bjuder på ett hyfsat flerspelarläge.

Men om du är ute efter ett spel för både dig och dina kompisar finns det ingen anledning att välja Deadmunds äventyr framför Sports Champions. Är du däremot ute efter ett Playstation Move-spel som roar för stunden finns det bra mycket sämre alternativ än Medieval Moves: Deadmund's Quest.

6 /10

Recension: Medieval Moves: Deadmund's Quest David Wahlström Medeltiden återupprepar sig 2011-12-14T10:05:00+01:00 6 10

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Fler artiklar av David Wahlström

Comments (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Medieval Moves: Deadmund's Quest

Rangligt och Move-kontrollerat äventyr

Eurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.

Super Mario Run kommer inte till Switch

Men du har väll en smartphone?

Annons