Årets bästa uppföljare 2011

Vilken var din favorituppföljare i år?

Mellandagarna fortsätter i maklig takt.

Eftersom det inte släpps särskilt många nyheter i spelvärlden så sammanfattar vi 2011 och laddar inför vad som ser ut att bli ett riktigt spännande 2012.

Redaktionen på Eurogamer.se har gått samman och listat några av de viktigaste sakerna som hänt, med kategorierna Årets största överraskning , Årets bästa uppföljare, Årets största besvikelse , Årets spel, Bästa trenden för 2012 och 2012 års mest spännande spel.

Idag: Årets bästa uppföljare:

Mikael Lindberg: Battlefield 3

Det är inte helt enkelt att välja bland de otaliga uppföljarna som serverats under året, men om jag tvunget ska välja något så får det bli Battlefield 3, vilket nog kommer vara det spel jag kommer hålla igång längst av årets släpp. Superb taktisk spelkänsla som ger min nya spel-PC lite välbehövlig motion.

Jimmy Wilhelmsson: Batman: Arkham City

Jag har inte ens spelat Batman: Arkham City, men med tanke på det goda omdömet och hur väl alla talar om denna uppföljare får jag nog anse att det som trend räknat får ses som en av de starkare uppföljarna på mycket länge. Redan Arkham Asylum kom från ingenstans på sin tid och rullade in under de svåra sensommarmånaderna och tog alla med storm. Det är trevligt att se.

Fredrik Johansson: inFamous 2

Det yttersta beviset på att det går att göra bra superhjältespel även utan en licensierad hjälte. Större, fläskigare och mer varierat än föregångaren förbättrar infamous 2 formeln på alla plan.

Mikael Åkesson: Batman: Arkham City

I min bok årets bästa spel och då, av bara farten, även årets bästa uppföljare. Rocksteady visar med detta spel att överraskningen 2009 inte var en slump utan att de är en av de starkaste utvecklarna just nu.

Gabriel Johansson: Portal 2

Allt vi ville ha var fler kluriga pusselrum och lite nya leksaker, och kanske en och annan förolämpning från GLaDOS. Det fick vi förstås - allt designat med den briljans vi hoppats på, men det är Stephen Merchant som den babblande robotföljeslagaren Wheatley som höjer Portal 2 från fantastiskt till ett av årets bästa spel.

Simon Campanello: The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls är allt jag vill ha. Storslagna fantasymiljöer med total frihet. Skyrim är som om Bethesda har tagit allt som är bra i föregångarna och dubblat det. Ja, med en rejäl dos buggar som bonus, förstås.

David Wahlström: Portal 2

Mer av allt som gjorde det första Portal så lysande. Längre kampanj, samarbetsläge, hysteriskt roligt manus och mycket annat. Allt en perfekt uppföljare ska innehålla, helt enkelt.

Linus Josephson: Batman: Arkham City

Med ännu fler välkända karaktärer och en mer levande spelvärld än sin redan superba föregångare, skapade Rocksteady Studios årets bästa uppföljare. Ett fantastiskt spel som borde spelas av alla, vare sig man är en Batman-nörd eller ej.

Joakim Håkansson: Portal 2

Definitionen av en bra uppföljare bör väl vara ett spel som bibehåller kärnan, bygger vidare på den och förbättrar allt runtomkring. Portal 2 är större, snyggare, roligare, smartare och bättre än föregångaren på alla sätt och passar således bättre in i min definition än något annat spel från 2012.

Jonas Aronsson: Batman: Arkham City

Att ta ut Batman till en mer öppen värld är ett lyckat drag.

Toby Lee: Portal 2

Spelarna hade törstat efter svar efter det makalösa Portal, och Valve levererade med råge. Vi bjöds på otroligt mycket charm och en nästan ofattbart detaljerad bakgrundshistoria.

Håkan Öberg: Deus Ex: Human Revolution

Det tog elva år, men vi fick äntligen den uppföljare som Deus Ex krävde. Invisible War nämner vi aldrig mer.

Kristoffer Nyrén: Portal 2

Få uppföljare har haft så höga förväntningar på sig som Portal 2, men ingen har lyckats överträffa dem lika brutalt mycket. Allt som gjorde föregångaren så bra har finslipats in i absurdum i en härlig pusselodyssé, vars humor och briljanta röstskådespel håller minst lika hög klass som i filmindustrins toppskikt.

Roberth Läckström: Might & Magic - Heroes 6

Från bespottad femma till älskad sexa! Bra jobbat!

Så, Portal 2 blev årets bästa uppföljare, tätt följt av Batman: Arkhan City. Vilken var din favorit?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Eurogamer.se

Eurogamer.se

Contributor

Relaterat material

FeatureEurogamer räknar ner till Retrospelsmässan: Retroflörtandets utveckling

Alex önsketänker och hinner dessutom med att samtidigt bekänna färg.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

FeatureFörtitt: Hitman

Petter har myst runt i betan till den kommande lönnmördarsimulatorn.

FeatureVad spelar vi i helgen? (17-19 juni)

Orkar vi mer spel såhär post-E3? Har påven en konstig hatt?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading