Idag är det nyårsafton, och då passar det utmärkt att blicka in i framtiden.

Eftersom det inte släpps särskilt många nyheter i spelvärlden så sammanfattar vi 2011 och laddar inför vad som ser ut att bli ett riktigt spännande 2012.

Redaktionen på Eurogamer.se har gått samman och listat några av de viktigaste sakerna som hänt, med kategorierna Årets största överraskning 2011, Årets bästa uppföljare 2012, Årets största besvikelse 2012, Årets spel 2012, Bästa trenden för 2012 och 2012 års mest spännande spel.

Idag: 2012 års mest spännande spel:

Håkan Öberg: The Last of Us

Vi förstår nog alla att The Last of Us kommer skjutas upp till 2013, men eftersom att det kan släppas 2012 måste det ändå bli 2012 års mest spännande spel. Jag älskar post-apokalyps och Naughty Dog brukar inte besvikna.

Mikael Lindberg: Bioshock Infinite

Bioshock Infinite är det spel som får mig att gnugga händerna av förväntan inför nästa år. Visst är jag peppad på både Diablo 3, nya World of Warcraft och det finns i min mening inget tvivel över att Mass Effect 3 kommer bli ett nöje att spela, men Ken Levines magi är mer oförutsägbar och mer mystisk. Jag är förhäxad av det jag sett i förtittar och jag längtar efter att utforska den flygande staden Columbias hemligheter.

Joakim Håkansson: Darksiders 2

Jag är oerhört spänd inför vad Vigil Games kommer att åstadkomma med Darksiders 2. Darksiders var i mina ögon ett av 2010 års bästa spel och kan utvecklaren skapa ett lika välgjort äventyr med en perfekt mix av God of War och Zelda kommer jag att vara överlycklig.

Jimmy Wilhelmsson: Mass Effect 3

Vad ska det bli av Mass Effect 3? Kommer det att leva upp till de massiva förväntningarna eller planas kommendörkapten Shepards äventyr ut, liksom Dragon Age och andra rollspelsserier från BioWare? Jag tror för min del fortfarande på Mass Effect, men det räcker ju inte att bara jag gör det.

Mikael Åkesson: Bioshock Infinite

Vi har flera extremt stora spellanseringar under nästa år och det är svårt att välja en titel bland dessa. Diablo III, Last Guardian, Max Payne och flera andra pockar på uppmärksamheten men jag måste nog gå på Bioshock: Infinite. Lyckas Ken Levine och gänget skapa samma stämning i Columbia som de gjorde med Rapture så har vi en stark kandidat till årets spel.

Fredrik Johansson: Kingdoms of Amalur: Reckoning

Som gammalt fan av Drizzt Do'Urden, Spawn och Elder Scrolls-serien är jag naturligtvis nyfiken på vad skaparna bakom dessa verk lyckas åstadkomma tillsammans. Ett (potentiellt) actionfokuserat fantasyrollspel med en skön visuell stil och tung berättelse med solid spelmekanik låter alldeles för frestande för att jag inte ska klättra på väggarna tills februari kommer.

Kristoffer Nyrén: Professor Layton vs. Ace Attorney

Att det skulle dyka upp redan nästa år är kanske önsketänkande från min sida - frågan är om titeln dyker upp här i Europa över huvud taget. Men ett spel med två av spelvärldens charmigaste hjältar någonsin kan inte bli annat än fantastiskt. Någon som har någon "invändning"?

Toby Lee: The Last of Us

Naughty Dog levererar i princip alltid bra spelupplevelser, och deras ambition går inte att ta miste på. Visst, det kanske inte släpps innan årsskiftet, men bara tanken på att de är klara om ca ett år känns smått ofattbart nu på förhand.

Gabriel Johansson: Spelen till WiiU

The Last Guardian och Bioshock Infinite i all ära, men vad kan vara mer spännande än ett spel vi varken sett eller hört någonting om?! Med WiiU lanserar Nintendo återigen ett nytt sätt att spela, och då krävs det en lanseringstitel som verkligen visar vad hårdvaran gör bra. Nintendo har visat gång på gång att kan någon göra just ett sådant spel bra så är det dom.

Simon Campanello: Mass Effect 3

Det finns så mycket uppdämd förväntan inför det här spelet. Hur ska det egentligen gå att avsluta världens bästa rymdsaga utan att skapa besvikelse?

Roberth Läckström: Diablo 3

Men sjukt svårt att bara välja ett spel av alla. Det är nu, och endast nu, jag önskar att jag vore konsolspelare och bara hade nått enstaka spel att se fram emot.

Linus Josephson: Grand Theft Auto V

Den första trailern visade en otroligt vacker grafikmotor med detaljerade fasader och pulserande gator. Liberty City och dess protagonist Niko Bellic bjöd på en fantastisk spelupplevelse, men jag är säker på att Los Santos kommer att excellera sin fantastiska föregångare.

Jonas Aronsson: Bioshock Infinite

Har fått se två demonstrationer på mässor, och jag längtar redan till nästa.

David Wahlström: Rainbow Six: Patriots

Det släpps förvisso inte förrän 2013, men bara tanken på att få se mer av nya Rainbow Six under nästa år gör att jag fnittrar av förtjusning.

Bioshock Infinite leder med liten marginal, tätt följd av Mass Effect 3 och The Last of Us.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Eurogamer.se

Eurogamer.se

Contributor