2011 är till ända, och medan vi blickar framåt mot 2012 års mest spännande spel och trender passar vi även på att utse Årets spel 2011.

Ni läsare har ju redan sagt ert, och utsåg Batman: Arkham City till er favorit. Förra året vann Red Dead Redemption både folkets och redaktionens röst. Kommer det att bli samma sak i år? Läs vidare så får ni se.

15. Bastion (9/10)

Mikael Lindberg: "Bastion ser ut som en saga, låter som en saga och känns som en saga. Spelet för ofta mina tankar till böcker som Mio, min Mio eller Bröderna Lejonhjärta, där våra allra svåraste frågor vävs in i en berättelse för barn men bara en vuxen kommer förstå vad som ligger bakom."

14. Total War: Shogun 2 (9/10)

Mikael Åkesson: "Creative Assembly har återvänt till feodala Japan och aldrig har ett så pass tungt strategispel varit så vackert och lättillgängligt som i Shogun 2."

13. Xenoblade Chronicles.

Fredrik Johansson: "Monolith under ledning av Tetsuya Takahashi visar återigen var skåpet ska stå när det kommer till japanska rollspel. Nog för att det dröjde ett antal år sedan han senast hade en hit, men det var väl värt väntan. Stort, stämningsfullt och med gott om minnesvärda ögonblick är Xenoblade Chronicles årets spel, och ett av de bästa japanska rollspelen någonsin."

12. Rayman Origins (9/10)

Jonas Aronsson: "Spelet som visar att tvådimensionella plattformsspel fortfarande kan leverera stort."

11. Battlefield 3 (9/10)

Håkan Öberg: "Trots att Battlelog är det värsta som hänt mänskligheten på cirka 60 år och att spelet har en föga upphetsande enspelarkampanj är Battlefield 3 årets spel. Det har aldrig vart lika svårt att spela med sina vänner men när spelet väl är igång är det inget annat än magiskt. Ett spel som är så långt före konkurrenterna på så många sätt förtjänar inget annat än årets spel."

Fortsättning på nästa sida!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)