Ett gäng YouTube-videor har dykt upp där PlayStation 3-spel körts via Remote Play på PlayStation Vita.

Filmer där bland andra Red Dead Redemption, Mortal Kombat, Battlefield 3 och Batman: Arkham Asylum har spelats har laddats upp och det verkar faktiskt som att det fungerar.

Spelen körs genom hackade PlayStation 3 med programvaran 3.55. Den mjukvaran har egentligen inte stöd för Remote Play, men det har gått att kringgå och de flesta spel verkar gå att köra genom en Vita.

Sony har tidigare pratat om att bygga in en funktion som gör att alla spel kan spelas genom Vitan med 480x272-upplösning och att vissa utvalda titlar skulle finas i den högre upplösningen 480p. Under förra årets Tokyo Game Show visades den funktionen upp med LitteBigPlanet 2 och Killzone 3.

Den hackade Remote Play-funktionen medför en hel del fördröjning och det ser inte helt lätt ut att spela alla gånger i videorna som laddats upp. Rimligtvis borde Sony kunna göra ett bättre jobb med detta men det bådar gott inför framtiden om en hackade version kan fungera så här bra.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Fler artiklar av Simon Campanello

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Killzone 3

Sveriges första recension av Killzone 3!

Recension: LittleBigPlanet 2 Cross Controller Pack

En liten stor expansion som utmanar Wii U

Red Dead Redemption

Rockstar gör det igen