Nästa Assassin's Creed störst hittills i serien

Ubisoft tror att framgångarna fortsätter

Årets upplaga av Assassin's Creed blir det "största spelet i serien hittills", säger utvecklarna Ubisoft till MCV.

Nästa del ska också föra till lite nytt liv i och med en ny huvudperson eftersom förra årets Assassin's Creed: Revelations var det sista med Ezio som protagonist.

Ubisofts VD Yves Guillemot har stora förhoppningar på nästa installation och han tror inte att den snabba utgivningstakten med ett spel om året påverkar spelens kvalitet.

"Assassin's Creed är en fantastisk franchise och det finns höga förväntningar på att den kommer att fortsätta att växa. Vi är nöjda med framgångarna än så länge; i USA var Assassin's Creed: Revelations en topp tio-titel året ut, det visar på att det finns en efterfrågan", säger han.

"Vi tänker att genom att leverera regelbundna installationer och att sprida varumärket till andra plattformar kan vi fortsätta tillgodose behoven och samtidigt locka nya fans".

Ubisoft siktar fortsatt högt och Guillemot berättar att de i år har som mål att gå om Electronic Arts och Activision och bli den största spelutgivaren i Storbrittanien. Mycket av den storheten bygger nog på att fortsätta sälja tonvis med Assassin's Creed.

Redan sedan tidigare har Ubisoft varit tydliga med att de tror att konceptet går att jobba med länge, i höstas sa Tony Key att det går att göra nya spel "i all evighet".

Vad tror du, finns det någon mättnad när det gäller Assassin's Creed?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (11)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

E3 2016: Todd Howard presenterar Skyrim: Special Edition

Uppdateringar för Fallout 4 och högupplöst Skyrim.

Killen som gav bort fem kilo kapsyler får spela Fallout 4

Stort grattis till skitroligt initiativ!

Om huvudpersonen i GTA V var en kvinna

... men pratade i samma stil som spelets män.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (11)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading