Förhandstitt: Assassin's Creed 3

Vi berättar allt om nästa del i Assassin's Creed-serien

Det amerikanska frihetskriget under andra hälften av 1700-talet var startskottet för en våg av demokratisering. När de förenta staterna till sist vann sin frihet från det brittiska kungahuset var det ett tecken på förändring. Den franska revolutionen några år senare visade att arv inte längre var allt; folket skulle vara med och styra landet.

Men visst fanns det något annat där också, om man ska tro historieskrivningen i Assassin's Creed 3. George Washington var inte bara en stor militär ledare, han var även en vän av lönnmördarorden. De brittiska härförarna var inte bara förkämpar för kronan utan också för Tempelriddarna.

I Assassin's Creed III är det till sist dags att lämna renässansen och Ezio. Protagonisten i den nya tidsåldern är Connor, eller Ratohnaké:ton som han kallas under uppväxten. Hans far är engelsman och hans mor tillhör den amerikanska mohawkstammen. Han har alltså ett lite annorlunda perspektiv på konflikten som skakar Nordamerika.

Connor har växt upp bland sin mors folk och i spelets början ska vi få följa hans uppväxt i Mohawkdalen i det som idag är staten New York, men som då var mohawkstammens rike. Redan här anar vi att han inte är någon direkt kopia av föregångarna Ezio eller Altaïr. Connor rör sig mer som ett rovdjur, fostrad av skog och land som han är. Med tomahawk och dolk sätter han skräck i fienden men i trailern ser vi honom också använda en flintlåspistol och en pilbåge hänger på hans rygg.

Givetvis tar en ny uppfinnare Leonardo da Vincis roll att ge Connor utrustningen som placerar honom steget före Tempelriddarna. Precis som många spekulerat är det mångsysslaren Benjamin Franklin som fyller de stora skorna, men han ska inte vara någon direkt kopia av sin andlige föregångare.

"Där den tidigare motorn klarade av att hålla ordning på runt hundra karaktärer på skärmen samtidigt, ska den nya klara av konststycket att ha stöd för över tusen stycken."

Ubisoft själva beskriver Assassin's Creed III som sitt mest ambitiösa och påkostade projekt hittills och utvecklingen har pågått sen släppet av seriens andra spel i november 2009. På vägen har de lagt sig till med en ny spelmotor som ska kunna ge nya möjligheter att berätta historien i det nya kapitlet i kampen mot Tempelriddarna.

Där den tidigare motorn klarade av att hålla ordning på runt hundra karaktärer på skärmen samtidigt, ska den nya klara av konststycket att ha stöd för över tusen stycken. I den första trailern för spelet, som av utseendet att döma är gjord i spelmotorn, visas också mycket riktigt en storslagen strid där frihetskämparna och kolonialmaktens soldater drabbar samman på ett snötyngt fält.

Något annat som kommer med de nya tekniska möjligheterna är årstidernas växling. Med tidens gång kommer du att få uppleva både heta sommardagar och isande kalla vinternätter. En dryg tredjedel av spelet möter du i vildmarken. Det glesbefolkade området som kallas för den västra fronten, dit nybyggarna från Europa skickas för att bruka marken. Därutöver kretsar berättelsen kring de växande städerna Chicago och New York.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

Recension: Rise of the Tomb Raider (PC)

Redaktionens största Nickelback-fan har skruvat upp inställningarna till max och jagat skatter i Lara Crofts nya äventyrsspel.

FeatureSå här var Ubisofts presskonferens

The Division, Rainbow Six: Siege, Assassins Creed: Syndicate och Aisha Tyler.

FeatureMina fem favoritspel till Super Nintendo

André Stray listar sina fem favoritspel till Nintendos 16-bitarskonsol.

RekommenderatRecension: Rise of The Tomb Raider

Lara Croft är tillbaka. Och hon är lika förbannad som alltid.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading