Bethesda och moderbolaget ZeniMax sägs jobba på ett onlinerollspel som heter Elder Scrolls Online. Det ska avtäckas i maj och visas upp på mässor under året, skriver Tom's Guide.

Enligt en anonym källa ska Elder Scrolls Online utspela sig tusen år innan Skyrim, under den historiska period som i seriens universum går under namnet Den andra tidsåldern. Som spelare ska du gå med i en av tre stridande sidor, var och en representerade av en djursymbol; lejon, drake och rovfågel.

Det är känt sedan tidigare att ZeniMax rekryterar personal till just ett onlinerollspel, så oavsett om det här ryktet stämmer eller inte är det nog något på gång.

Redan 2007 registrerade ZeniMax webbadressen elderscrollsonline.com. Samma år anställdes även onlinespelsveteranen Matt Firor, som ligger bakom Dark Ages of Camelot. Vad han arbetat med sedan dess är oklart.

Om vi ändå ska spekulera onlinespel och Bethesda blev det tidigare i år klart att de återfår rättigheterna till att göra Fallout Online. Detta sedan de i januari köpte ut Interplay, som varit intresserade av att utveckla ett sådant spel.

Vad tror du, är Bethesda och ZeniMax på väg att ta steget mot cyberrymden?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.