Epic Mickey 2 till 3DS är uppföljare på Castle of Illusion

Snacka om att gå Old-School

Epic Mickey 2 utannonserades i förra veckan till Wii, PlayStation 3 och Xbox 360. Men 3DS-spelare ska inte gå lottlösa ur det hela och därför har det nu börjat dyka upp detaljer om den bärbara versionen av spelet. Och det verkar som att det kommer vara radikal skillnad på de olika versionerna.

Epic Mickey 2: Power of Illusion kommer nämligen att vara en slags uppföljare på det klassiska Sega Mega Drive-spelet Castle of Illusion, som släpptes 1990 och som hade just Musse Pigg i huvudrollen.

Det nya spelet kommer att vara ett plattformsspel i 2D och det utvecklas av Dreamrift, studion som låg bakom det oändligt charmiga DS-spelet Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure.

Epic Mickey 2 till 3DS kommer att utnyttja konsolens tryckkänsliga skärm i stor utsträckning, då pekpennan kommer att användas till att plocka upp föremål, måla med färger och mycket annat. Spelare kommer även att kunna rita fram olika föremål som kan användas av Musse och dessa kommer att fungera olika bra beroende på hur bra de är ritade.

Epic Mickey 2 kommer även att stoltsera med handritade sprites och andra tekniska knep för att öka känslan av ett spel till en 16-bitkonsol. Varje nivå kommer dessutom att vara inspirerad av en Disneyfilm och vi kommer bland annat att få besöka nivåer från Törnrosa och Trassel.

Plötsligt blev jag betydligt mer peppad på 3DS-versionen än den stationära. Någon som känner likadant?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading