Epic Mickey 2 kommer inte bara till konsol, utan även till PC och Mac, säger spelets utvecklare Junction Point i ett uttalande. Detta innebär att det just nu är sex versioner av spelet under utveckling.

Warren Spector har även avslöjat att drygt 800 personer jobbar med utvecklingen i så kallade virtuella team runt om hela världen.

"Det är ganska galet och det krävs mycket arbete för att det ska fungera. Det finns ett par olika sätt att ta sig an det. Antingen så bygger man en studio med 700 anställda, vilket jag verkligen inte vill. Eller så hittar man partners runt om i världen", säger Spector.

Det första Epic Mickey släpptes som bekant endast till Wii, så när uppföljaren nu kommer till PlayStation 3, Xbox 360, Mac, PC och 3DS också så lär det krävas ett rejält team, vilket Spector och Junction Point verkar ha löst på ett speciellt sätt.

En liknande metod användes av Ubisoft under utvecklingen av Assassin's Creed: Revelations, då mängder av studios runt om i världen arbetade med olika delar av spelet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Fler artiklar av David Wahlström