Det var en gång en soldatpojke som blev kär i en flicka från det rike hans armé krigade mot. Deras kärlek var en förbjuden sådan som inte borde få existera, men det största problemet i deras relation var inte att de kom från motsatta sidor i ett krig. Nej, ett betydligt större problem är den förbannelse som Elena drabbats av och som till syvende och sist kommer att utmynna i att hon transformeras till ett hiskeligt monster. Efter en frenetisk flykt från huvudstaden, med en vis häxa i följe, börjar äventyret med målet att rädda kärleken, bryta förbannelsen och leva lyckliga i resten av sina liv.

Utgångspunkten för deras äventyr är en övergiven fästning angränsande till ett stort sår i marken i vars mitt en svävande landmassa är förankrad med massiva kedjor. Från denna landmassa sträcker sig tretton torn upp mot himlen, och kedjorna både håller ön på plats och förhindrar att såret växer sig större.

Häxan Mavda förklarar för soldaten Aeron att enda sättet att rädda Elena, att bryta förbannelsen, är att besegra de varelser som befolkar dessa torn och återvända med deras essens, deras kött, och mata flickebarnet med detta. Elena, strikt religiös och i enlighet med budorden, vegetarian blir naturligtvis förfärad över tanken, men inser att det inte bara är Aeron som behöver offra någonting för deras fortsatta lycka.

Beväpnad med ett svärd och en mystisk kedja lånad från Mavda ger sig Aeron ut på sitt personliga korståg med målet att utforska tornen, bekämpa monster och rädda kärleken. Hans bakgrund som soldat och hans färdigheter i strid visar sig vara nyttiga redskap då tornen är fyllda med farliga monster.

"Varje nytt torn ser mer extravagant ut än det som nyss besegrats, oavsett om det är det lavafyllda Crimson Keep, eller det lummiga, grönskande Arcadia Tower."

I klassiskt maner är varje torn i Pandora's Tower utformat som ett mindre pussel där slutmålet alltid är en spektakulär boss dold bakom en kraftigare dörr beslagen med kedjor. Det första hindret är således att utforska tornet rejält, massakrera allt fiendemotstånd och hitta var dessa kedjor kommer ifrån och slå sönder dessa.

För att överleva i tornen har Aeron hjälp av sina vapen samt den mystiska kedjan han fick till låns. Kedjan har ett antal praktiska användningsområden - dels kan den användas i strid för att kedja ihop fiender och förhindra dessa från att röra sig eller helt sonika slunga iväg fiender. Men den kan även användas till manövrer såsom att svinga sig över klyftor eller änterhaka sig upp till högre höjd.

Det kanske viktigaste användningsområdet är att slita loss kött från fallna fiender och i synnerhet de starkare bossarna. Elena behöver som sagt kött för att förhindra att hon transformeras till ett monster och varje sekund spenderad utanför hemmet ökar nämligen hennes hunger.

Du måste hålla koll på hennes hunger och se till att återvända för att mata henne med kött innan det är för sent. Det blir ett taktiskt spel mot klockan - hinner jag fortsätta tillräckligt långt igenom tornet för att besegra bossen innan mätaren går ner till noll och riskera att spelet är över, eller ska jag se till att besöka min käresta, proviantera och uppgradera vapen innan jag rör mig vidare?

Utforskandet, stridandet och erövrande av torn blir gradvis svårare och svårare, tornen blir allt mer komplexa att navigera och fienderna markant tuffare. Varje nytt torn ser mer extravagant ut än det som nyss besegrats, oavsett om det är det lavafyllda Crimson Keep, eller det lummiga, grönskande Arcadia Tower.

About the author

Fredrik Johansson

Fredrik Johansson

Skribent

Fredrik spelar hellre roll än boll, och gärna med lite japansk galenskap inblandad.

Fler artiklar av Fredrik Johansson

Kommentarer (4)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Nya släppdatum från Nintendo

Mario Tennis! Inazuma Eleven!

Nintendo avslöjar släppdatum för Pandora's Tower

Kommer till Sverige och Europa den 13 april

FeatureEurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.

FeatureSuper Mario Run kommer inte till Switch

Men du har väll en smartphone?