Förhandstest: Disney's Epic Mickey 2: The Power of Two

Eurogamer Sverige förhandstestar uppföljaren till Disney's Epic Mickey; Disney's Epic Mickey 2: The Power of Two, som släpps till Mac, PC, PS3, Wii och Xbox 360

"Epic Mickey 2: The Power of Two är en musikal. Bli inte rädda. Det finns folk på Disney som tror att jag är galen, men jag tror att folk kommer att tycka att det är roligt. Om ni gillar hur musiken används i mellansekvenserna kommer ni att få se många spännande musikspelmoment i framtiden, men om ni inte gillar det får ni helt enkelt bortse från dem och berätta vad ni tycker."

"När låtarna känns mer som Tim Burton's A Nightmare Before Christmas än Askungen finns det gott om potential här."

Så säger Warren Spector i slutet av sin presentation av Disney Epic Mickey 2: The Power of Two. Han verkar genuint nervös inför hur folk ska reagera, men själv tycker jag att det är en av de bästa sakerna med spelet.

Handlingen förmedlas alltså med sång- och dansnummer, precis som i alla animerade Disney-filmer där ute. Så jag förstår inte hur folk kan invända mot detta. Och när låtarna känns mer som Tim Burton's A Nightmare Before Christmas än Askungen finns det gott om potential här.

Det här är alltså uppföljaren till det Wii-exklusiva Disney Epic Mickey (7/10) som släpptes i slutet av 2010. Tydligen var denna titel det bäst säljande Disney-spelet till en enskild plattform. Det säger kanske inte så jättemycket, då det var länge sedan de enbart utvecklade ett spel som inte släpptes till många system, men det ger ändå en fingervisning om att de är nöjda med försäljningen.

Din medarbetare - oavsett om du spelar med en kompis eller med en datorstyrd kompanjon - heter Kalle Kanin, eller Oswald the Lucky Rabbit på engelska. Oswald var den första tecknade karaktären som Walt Disney skapade, när han bara var 26 år gammal, som ett sätt att konkurrera med bland annat katten Felix.

Enligt kontraktet ägde hans distributör Oswald, och när de gav honom sparken fick Disney göra något nytt och skapade därför Musse Pigg. Men 2006 bytte Disney till sig rättigheterna till Oswald mot ett sportnyhetsankare. Och nu är han alltså med i Epic Mickey-serien.

I de tre korta avsnitten som är spelbara fungerar främst som en introduktion till berättelsen och kontrollerna. Först får jag ta mig in i Kalle Kanins värld, och plockar upp magikerhatten och penseln medan jag blir varm i kläderna och får leka med Musses dubbelhopp. Med höger avtryckare målar jag med penseln och fyller i olika delar av världen, medan den vänstra suddar ut världen och dess föremål.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Toby Lee

Toby Lee

Contributor

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading