The Cave får se dagsljuset

Ron Gilberts återkomst

Utvecklarna Double Fine tillkännagivit legendariska speldesignern Ron Gilberts nya alster, The Cave, som är ett äventyrsspel med plattformsinfluenser. Spelet kommer att ge dig möjligheten att välja ut en grupp bestående av tre karaktärer med olika färdigheter, och med dessa får du utforska miljöerna du stöter på i grottan.

Miljöerna varierar från en nöjespark till ett medeltida slott, och erbjuder pussel att lösa för att kunna ta dig vidare i världen. Den grafiska stilen är väldigt färggrann och snygg, och trailern som har släppts lovar gott om omväxling i miljöer. Själva spelet gav mig lite vibbar från Trine, vilket bådar gott i min åsikt.

Spelet kommer att publiceras av Sega och förväntas dyka upp på PC, XBLA och PSN tidigt nästa år, men det är nog ingen högoddsare att vi får se ytterligare information om spelet på E3.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.

Relaterat material

FeatureSpelhistoriens största fenomen

Vad har fått hela världen att börja spela?

FeatureAndréas årskrönika 2015

Eurogamers chefredaktör blickar framåt och bakåt.

Recension: Rare Replay

Ett skepp laddat med klassiker.

FeatureFem instrument vi vill ha i Rock Band

Gitarr och trummor är gammalt - ge oss nåt nytt!

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading