Sony fortsätter integrera Vita och PlayStation 3

Plattformssynergi!

Under nattens presskonferens talade Sonys VD för den amerikanska marknaden, Jack Tretton, om deras planer för integrering av PlayStation Vita och PlayStation 3. Bland annat nämnde han att funktionen Cross-Controller kommer att läggas in i LittleBigPlanet 2 (8/10), som gör att du kommer att kunna använda din Vita som handkontroll i spelet.

Efter presskonferensen dök det dock upp mer omfattande information om resten av deras plattformsöverskridande planer, och det visar sig att de kommer att satsa på att uppdatera en handfull titlar för att ge stöd till fjärrfunktionen Remote Play. Spelen i fråga är de högupplösta versionerna av ICO, Shadow of the Colossus, God of War och God of War 2.

Om detta är första steget i planerna att verkligen utveckla stödet Remote Play så är jag intresserad. Det är en i teorin bra funktion, men som aldrig riktigt använts av utvecklare. Potentialen är stor med tanke på demonstrationen som chefen för Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida gav förra året på Tokyo Game Show. Han visade där upp hur han spelade Killzone 3 från sin PS3 på sin Vita genom Remote Play.

Det hade kanske inte varit mitt förstaval som spel att fjärrspela, men tänk bara ett gigantiskt rollspel ā la Skyrim som du kan ha med dig när du reser - ja, tack!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading