Final Fantasy III portas till PSP

Nintendo DS-versionen som källa

Square Enix har tillkännagivit via Siliconera att de jobbar på en portning av det klassiska japanska rollspelet Final Fantasy III, ämnat för PlayStation Portable.

Versionen kommer att baseras på Nintendo DS-versionen som släpptes 2006, en utgåva som senare även släpptes till iOS.

Valet att släppa spelet till den åldrande PSP-plattformen känns lite underligt med tanke på den något haltande försäljningen som PlayStation Vita lider av för tillfället. En nylansering av en gammal etablerad favorit hade kanske varit något som hade hjälpt Sony att uppnå sitt mål att sälja tio miljoner Vita-enheter under första året?

Spelet är bekräftat för lansering i Japan i september, men någon information om ett släpp här i väst är ännu inte spikad. Med tanke på att spelet redan är lokaliserat på engelska har jag svårt att tänka mig att det inte blir en lansering även här.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.

Relaterat material

The Legend of Zelda Wii U försenas

Glöm en release under 2015.

Fredagsstreamen: The Division

Niklas och Lucas utforskar ett öde New York...

Så här kommer du med i The Division-betan

Ni har frågat, vi har funnit svaren.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading