I en intervju med IGN talade Shigeru Miyamoto om planerna att fräscha upp ett av de gamla spelen i den populära Zelda-serien för Nintendo 3DS. Nysläppet av Ocarina of Time (9/10) som släpptes strax efter lanseringen av Nintendo 3DS blev oerhört väl mottaget från fansen och har därför skapat intresset hos den legendariska speldesignern Miyamoto att spinna vidare på detta koncept.

Även om inget ännu är officiellt nämnde Miyamoto i intervjun med IGN att det väger mellan Majora's Mask och A Link to the Past, men det kan även bli så att de väljer att skapa en uppföljare till A Link to the Past.

Rent stilmässigt är ju Majora's Mask och A Link to the Past vitt skilda spel, och det finns passionerade fans på respektive sida. Oavsett vilket projekt som kommer att få grönt ljus kan jag nog tippa att det i vanlig ordning kommer att bli en försäljningssuccé, men det hade nog inte skadat om de istället hade satsat på Wii U.

På E3 förra året visade Nintendo upp en spännande teknologidemo i Zelda-miljö, men i årets upplaga var den märkbart frånvarande. Möjligtvis kan denna nyversion av Zelda tillfälligt mätta hungern efter ett nytt spel.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.