Thatgamecompany är en liten studio som för tillfället endast består av nio spelutvecklare, men deras spel har ändå lyckats göra djupa avtryck i spelvärlden. Nu rustar man för att bredda sin publik bortom PlayStation-spelare, och har tagit in 5,5 miljoner dollar i kapital från Benchmark Capital, rapporterar Venturebeat.

Studion formades av ett par nybakade studenter 2006, och togs under sin mantel av Sony med vilka de skrev ett avtal på att göra tre spel för Playstation 3. flOw som var det första spelet släpptes tidigt i maskinens liv och rönte en del uppmärksamhet, men det var med de kommande spelen Flower och årets Journey (10/10) som man verkligen vann spelares hjärtan världen över. Journey blev dessutom snabbt - och välförtjänt får man säga - det bäst säljande spelet på PSN någonsin.

Nu när avtalet med Sony är fullföljt siktar Thatgamecompany på flera plattformar och därmed också en större publik för sina kommande spel. Studions nästa verk är redan under produktion, och dess grundare och frontfigur Jenova Chen säger sig se fram emot inte bara fullständig kreativ frihet, utan också att själva ha kontroll över lansering, marknadsföring och annat som följer genom att själva ge ut sitt eget spel.

Några detaljer om Thatgamecompanys nästa spel har vi inte, men med tanke på de verk som redan finns på meritlistan är det säkert många med mig som ser fram emot denna upplevelse.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Gabriel Johansson

Gabriel Johansson

Skribent

Gabriel gillar både små kluriga independent-spel och enorma storproduktioner. Försöker ständigt övertala folk om att han har ett liv även utanför spelvärlden.

Fler artiklar av Gabriel Johansson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Recension: Journey

En helt fantastisk resa

Första cross-buy-spelen för PS4 och PS Vita

Fyra klassiker från Santa Monica Studio

MoMA planerar spelutställning till nästa år

"Är tv-spel konst? Ja, det är de verkligen"