Designdokument för nästa Xbox läckta

Har dock ett par år på nacken

I helgen rapporterades det av Game Informer att det hade läckt ut information om Xbox 720, eller Durango som arbetsnamnet tros vara. I dokumentet finns det specificerade planer på en ny och mer avancerad Kinect-enhet samt ett par glasögon som använder sig av så kallad Augmented Reality, vilket är en form av projicering av grafik i en verklig miljö.

Det finns även en del detaljer som redan är, eller är på väg att bli, implementerade i Xbox 360 som till exempel en dashboard med Metro-gränssnitt och SmartGlass som nyligen visades upp på E3-mässan. Enligt dokumentet så kommer dessutom Microsoft att sikta på en prisnivå på $299, vilket är en bra bit under lanseringspriset för både Xbox 360 och PlayStation 3.

Detta gör ju att man kan spekulera i om hårdvaran kommer att bli speciellt avancerad, eller om Microsoft har någon form av plan på att subventionera konsolen som de börjat göra med Xbox 360 i USA.

En anledning till skepsis är att dokumentet är daterat augusti 2010, vilket är väldigt lång tid när man tittar på ett så pass ambitiöst projekt som utveckling av en ny konsol. Mycket kan ha skett sedan dess och fokus kan ligga på ett helt annat ställe idag. Jag tycker till exempel att planerna för glasögonen känns lite daterade och kan inte se mig själv använda dem.

För de som är intresserade av att läsa alla 56 sidor i det läckta dokumentet så finner ni det via länken här.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.

Relaterat material

Recension: Mario Tennis: Ultra Smash

Hela Mario-gänget är samlat och den här gången ger man sig på att slå på en försvarslös tennisboll.

FeatureVåra E3-önskningar 2016

En högtid större än Julafton närmar sig för oss spelare och detta är paketen som vi hoppas att E3-tomten har med sig i säcken!

Recension: Star Fox Zero

En reboot av en remake av en klassiker.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading