På E3-mässan var meddelandet från Sony tydligt att de vill satsa på att knyta ihop PlayStation Vita och PlayStation 3 tätare än vad de lyckades göra med PlayStation Portable. Detta har styrkts ytterligare nu när Sony skickat ut en enkät, som Digital Spy snappat upp, till vissa användare där de ställer frågor om prissättning av spel som finns, eller kommer att finnas på båda plattformarna.

Ett hypotetiskt exempel som togs upp var följande:

Tänk dig att du har köpt den senaste versionen av Grand Theft Auto till PS3. I och med att du köpt spelet kommer du att kunna ladda ned spelet till PlayStation Vita för ett rabatterat pris. Hur sannolikt är det att du hade köpt Vita-versionen?

I exemplet fanns det olika rabattnivåer, från £5 till helt gratis.

Samma undersökning tog även upp prissättning av PlayStation 3-spel som säljs via PlayStation Network, och ställde frågan om det var mer sannolikt att man köpte spelen digitalt än i butik om priset var lägre. Detta är något som Sony redan har börjat med till viss del med spel till Vita, och det har gjort att jag själv enbart köpt spel digitalt till den plattformen.

Det ska bli intressant att se hur mycket av detta som faktiskt kommer att ske, men i mina ögon är digital distribution av spel något som inte kan komma fort nog. Många titlar går att köpa digitalt på konsoler idag, men de kostar på tok för mycket jämfört med fysiska kopior.

Visst kommer det väl alltid att finnas några titlar man vill ha ståendes i hyllan, men smidigheten av att ha allt på hårddisken vinner oftast.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.