Det ambitiösa taktiska rollspelet Rainbow Moon från utvecklarna SideQuest Studios har nu efter en del förseningar fått ett spikat lanseringsdatum enligt IGN. Den 4:e juli är det dags för släpp på PlayStation Network och det finns skäl för rollspelsfans att hålla ögonen på detta spel.

För €15 utlovar SideQuest Studios ett innehållsrikt rollspel som, om man ska tro på trofélistan, kommer att underhålla spelaren i över 100 timmar. Det kommer med andra ord att finnas många grottor att utforska, många fiender att strida mot och mycket utrustning att samla på sig.

Om detta inte skulle vara tillräckligt tillkännagav även utgivarna EastAsiaSoft att spelet kommer att utökas kontinuerligt med nedladdningsbara expansioner. En del av dessa kommer att vara gratis, medan andra kommer att kosta pengar.

Av trailern att döma ser spelet lovande ut, men jag hade faktiskt hellre velat ha spelet på min PlayStation Vita. Den plattformen hade varit optimal för den här typen av rollspel där man potentiellt kan lägga ner en hel del tid på att förbättra sin karaktär och jaga ny utrustning. Min dagliga pendling hade i sådant fall varit något att se fram emot.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.