E-handelssajten PlanetAxel.com i konkurs

Innestående order betalas eventuellt tillbaka

1
Sista utskeppningen från PlanetAxel.com gick den 18 juni.

Den som förhandsbokat något på e-handelssajten PlanetAxel.com inledde kanske tisdagsmorgonen med att få ett e-postmeddelande som klargjorde att din order är annullerad.

Ingenstans i meddelandet förklaras varför, men på sajten stod sedan i går morse klart att läsa att PlanetAxel.com begärts i konkurs efter ett katastrofalt 2011.

Sajten har varit populär även bland europeiska konsumenter intresserade av att importera från USA och Kanada, och säkerligen har nu även en del svenska köpare fastnat i konkursen med innestående order som redan är förbetalda.

I en FAQ förklarar sajten att kunder vars produkter redan är skeppade kommer att få dem som vanligt; bolaget skickade ut produkter så sent som i måndags den 18 juni.

PlanetAxel säger sig också vilja betala tillbaka och radera alla innestående order, men i realiteten är detta tillgångar en konkursförvaltare inom kort kommer att förfoga över - så exakt vad som kommer att hända med dessa pengar är oklart.

Om du har innestående order på PlanetAxel.com och ännu inte fått tillbaka dina pengar den 25 juni uppmanas du att ta kontakt med din bank, Paypal eller Visa/Mastercard för en återbetalning.

"Jag talar för samtliga här på PlanetAxel.com när jag uppriktigt beklagar det som hänt - och ett stort tack för ert stöd genom åren", skriver general manager Rasmus Christiansen på sajten.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Jimmy Wilhelmsson

Jimmy Wilhelmsson

Eurogamer.se - Editor

Jimmy är redaktör på Eurogamer.se och har varit med sedan C64:ans glada dagar. Hans favoritsyssla är att gräva i saker du inte visste att du bryr dig om.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading