Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Vivendi, som är majoritetsägare av Activision Blizzard, har anlitat en bank för att kontrollera potentiella köpare av deras kassako. En del rykten har gått på sistone om att Vivendi var intresserade av en försäljning, och detta har nu bekräftats via Reuters källor.

Bland de potentiella köparna finns bland annat Time Warner och Microsoft, företag som definitivt har resurser att genomföra ett köp av denna magnitud. Activision Blizzard värderas för tillfället till 10 miljarder amerikanska dollar, vilket förstås är enorma mängder pengar.

Detta är en av anledningarna till att jag personligen inte tror att Microsoft kommer att vara en köpare i slutänden, eftersom deras stora fokus nu säkerligen ligger på nästa Xbox. Utveckling och massproduktion av ny hårdvara är inte gratis, och det är föga troligt att de snålar på kvalitetstestningen denna gång.

Ett uppköp av så pass stora aktörer som Activision och Blizzard kan förstås ha stora konsekvenser för spelbranschen och det ska bli intressant att följa vad som kommer att ske.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.