Puddle på väg till Vita

Fuktskydd ej nödvändigt

Utvecklarna Neko Entertainment har bekräftat till våra brittiska kollegor att deras fysikbaserade pussel/plattformspel Puddle (7/10) är på väg till PlayStation Vita den 1 augusti.

Detta känns som väldigt välkomna nyheter inte bara för att spelet som tidigare släppts på Xbox Live Arcade och PlayStation Store är ganska kul, men även för att det för närvarande är en extrem speltorka på Vitan.

Spelet kommer att utnyttja sig av Vitans bakre touchskärm som huvudsaklig styrning eftersom utvecklarna kände att om spelaren använde den främre skärmen fanns risken att man kunde missa en del av farorna på banan när man spelade. Det låter defintivt som en genomtänkt implementering och jag hoppas att den genomförs på ett vettigt vis också.

Som alternativ till den bakre touchskärmen kan man istället använda gyroskopet för att styra spelet, det vill säga helt enkelt tippa Vitan från sida till sida för att manipulera banan.

Utöver de nya styrsätten kommer det att finnas 49 nya banor i spelet, vilket låter som en hel del extra nöje för speltörstande Vita-ägare.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading