Något som dessvärre blir mer och mer sällsynt är bra spel med ett vettigt lokalt samarbetsläge, och därför är det glädjande att få reda på att vi kan se fram emot ett nytt Army of Two i mars nästa år.

Undertiteln The Devil's Cartel syftar på mexikanska knarkkarteller och spelet utspelar sig därför logiskt nog i Mexiko.

Spelet kommer att utgöra en rejäl nystart för serien då EA valt att byta ut både utvecklare och spelmotor. Vid rodret ser vi nu Visceral Games istället för EA Montreal, som gjort de tidigare Army of Two-spelen. Visceral Games har en fin meritlista innehållandes bland annat Dead Space-serien som sticker ut i mängden.

EA har även valt att skippa Unreal Engine 3, denna gång till förmån för Frostbite 2-motorn, vilket det ryktades om redan i december förra året.

Jag har gillat konceptet av de tidigare Army of Two-spelen men inte varit lika förtjust i genomförandet, och det är därför jag personligen ser stor potential i denna satsning från EA. Tanken på ett lite halvgalet actionspel med samarbetsläge och förstörbara miljöer tilltalar mig väldigt mycket och jag ser fram emot att följa utvecklingen av detta projekt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.