Förhandstitt: Iron Sky: Invasion

Invaderare måste dö

Den finska sci/fi-rullen Iron Sky kultförklarades redan när förhandstittarna släpptes. Kombinationen relativt låg budget, nazister i rymden och Udo Kier i rollistan skapar den där speciella känslan av "så dåligt att det är bra" som får b-filmsälskare att gå i spinn.

Sedan spelar det egentligen ingen roll hur bra filmen faktiskt är. Fanskaran är liksom inbyggd i konceptet. Därför är det kanske inte så förvånande att vi får se ett spel baserat på filmen. Iron Sky: Invasion är utvecklat av polska Reality Pump som är mest kända för rollspelsserien Two Worlds samt strategiserien Earth.

Upplägget är renodlad rymdstrid. Som spelare ska du börja vid jordens sista försvar för att sedan kämpa dig hela vägen till nazisternas rymdbas på månen. Om du inte vill spela som skurk, då blir resan den omvända. Det hela navigeras via en rymdkarta som markerar olika rymdslag mellan de båda himlakropparna där spelaren kan hoppa in och välja vilket slag som ska spelas.

"Frågan är bara om charmen från en kultförklarad sci/fi-rulle kan översättas som bäst till en generisk rymdskjutare."

Det vi fått se under årets Gamescom för tankarna till sent 90-tal och spel som Wing Commander eller X-wing vs TIE Fighter. Samtliga av filmens farkoster på båda sidor ska vara spelbara. Så för den som varit sugen på att ratta nazistjagare eller jättelika rymdluftskepp kanske detta är något att investera i.

Frågan är bara om charmen från en kultförklarad sci/fi-rulle kan översättas till en som bäst generisk rymdskjutare. Många är de licensspel som känt sig kallade, men få har varit utvalda. Huruvida vi får se Udo Kier göra en repris på sina roll oklart även om det känns rätt troligt. Det vore inte första gången för den tyske karaktärsskådespelaren att låna sitt anlete och röst till ett spel. Redan för 12 år sedan gjorde han Lord Yuri i Command and Conquer: Red Alert 2.

Enligt distributören (TopWare Interactive) ska spelet komma till PC, Mac, PS3, Xbox 360, Android och IOS. Det vi fick se skulle inte göra bort sig som nedladdningsbart, men såg lite torftigt ut som fullängdare. Förutom en vanlig utgåva och "Gotterdämmerung"-utgåva med extra material planerar TopWare en bundling med blu-ray-utgåvan av filmen. Spelet släpps mot slutet av året, i november eller december.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Anton Bjurvald

Anton Bjurvald

Contributor

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading