Spelet hette först Marvel Universe Online, sedan skippade man Online och nu har Universe bytts mot Heroes. Trots att det fortfarande är en bra bit kvar till release verkar Gazillion Entertainment fått rätsida på alla namnbyten.

Studions president David Brevik var med och startade det numera legendariska Blizzard North som gjorde både Diablo och Diablo II. Det är därför inte konstigt att det är just med Diablo han drar paralleller när han ska beskriva superhjältespelet. "Diablo möter Marvel på steroider" återkommer flera gånger under presentationen.

Det låter lagom PR-svulstigt men när jag sätter mig ner med den tidiga alfakoden förstår jag liknelsen. Det känns väldigt mycket som ett grafiskt och speltekniskt förbättrat Diablo II. Snabba musklick för ett relativt okomplicerat "hacka och slå"-spel alltså. Jag tycker att spelet liknar det underskattade Ultimate Alliance 2 och när jag nämner det skiner Bervik upp. Han säger att han verkligen gillar det spelet och att han inspirerats av vissa delar till Marvel Heroes.

"Än så länge är spelet bara till PC men Brevik säger med ett leende att han är stort fan av Mac och att jag utifrån det får dra mina egna slutsatser."

Här finns 22 Marvel-karaktärer att spela med och fler kommer att annonseras inom kort. Allt från mer kända figurer som Wolverine, Iron Man, Captain America och Hulk till något mer obskyra hjältar som Rocket Racoon, Squirrel-Girl och Ka-Zar. Figurerna ska gå att uppgradera i efterhand och alla ska ha olika spelstilar och specialattacker.

Fienderna kommer även de från Marvel-universumet med Magneto, Toad, Blob och Madame Hydra som några av de redan avslöjade mellanbossarna. Spelets huvudskurk är Dr Doom och grunden för äventyrandet är att den kosmiska kuben som i Marvel-filmvärlden döptes om till The Tesseract kommit på vift.

Spelet kommer att vara uppdelat i allmänna stridszoner där alla kan hjälpas åt att röja sig fram till bossarna. Dessa får du ta dig an på egen hand så länge du inte har bildat ett officiellt följe med sina vänner, vars byte kommer att vara individuellt. Istället för specifika vapen går det att hitta specialattacker som sedan går att uppgradera och byta ut.

Jag får snabbt tillgång till nya rörelser som jag knyter till snabbknappar på tangentbordet. Wolverines specialattacker drar energi som han sedan får tillbaka genom att slåss och få stryk. Andra karaktärer kommer ha ett klassiskt system där du samlar upp energin för att göra egna rörelser.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)