Cliff Bleszinski lämnar Epic Games

Behöver en rejäl paus

En av spelvärldens stora profiler, Cliff "CliffyB" Bleszinski har meddelat att han lämnar Epic Games. I ett meddelande på Epics hemsida skriver Bleszinski själv om sitt beslut.

"Jag har sysslat med det här sedan jag var tonåring och förutom mitt sabbatsår förra året har jag gjort det utan uppehåll. Jag har bokstavligt talat vuxit upp i den här branschen och nu när jag slutligen är vuxen är det dags för en välbehövlig paus. Jag kommer att sakna projekten, speltesten, debatterna och framförallt människorna. Epic anställer bara de bästa av de bästa och det har varit ett rent nöje att arbeta med er varje dag, oavsett om ni anställdes för ett par veckor sedan eller om ni varit här i  årtionden", skriver Bleszinski.

Tidigare i år lämnade Epics Rod Fergusson studion för att jobba med Bioshock Infinite och även Adrian Chmielarz, som grundade Epics samarbetspartner People Can Fly lämnade sin position. Bleszinski blir alltså det tredje stora namnet som försvinner från Epic Games.

Vad Cliff Bleszinski kommer syssla med i framtiden vet vi inte än. Kanske kommer han tillbaka till Epic en dag? Eller han kanske startar en egen studio eller rentav lämnar spelbranschen för gott? Om så är fallet kommer i alla fall jag att sakna en av branschens mest färgstarka karaktärer, som gett oss titlar som Gears of War-serien, Unreal-spelen och inte minst Jazz Jackrabbit.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading