Efter släppet av Diablo 2 fanns det planer hos Blizzard att utveckla en till, liknande serie - som skulle utspela sig i rymden.

Spelet gick under kodnamnet Starblo men verkar så småningom runnit ut i sanden. Författaren David Craddock, som arbetar på en bok om Blizzard, var den som avslöjade projektet i en intervju med Shacknews.

"Efter [Diablo 2] delade företaget upp sig i två separata delar: en Diablo-del och en 'vi älskar Diablo men det är dags att försöka sig på något nytt'-del", berättar Craddock.

"De kom på och slängde mer än ett halvt dussin idéer innan några av dem föreslog att man skulle göra en Diablo-klon, fast i en rymdoperamiljö".

"Precis som Diablo 2 skulle Starblo utspela sig över flera akter, men istället för att resa genom en enskild värld skulle spelarna gå ombord på sina anpassningsbara rymdskepp och resa till nya planeter, och döda och plundra rymdvarelserna de hittade där. När Dave Brevik och bröderna Schaefers lämnade Blizzard North sommaren 2003 hade Starblo-utvecklarna producerat ett fåtal spelbara versioner av spelet, men det hade fortfarande inte fått ett riktigt namn".

Vad som har hänt med Starblo sen dess framgår inte.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

Spel i den här artikeln

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.