Jag vet inte riktigt varför jag hade så höga förhoppningar på detta James Bond-spel. Broccoli-familjens stora bidrag till filmhistorien har ju mycket sällan faktiskt levererat i spelvärlden. Det finns ett fåtal toppar, men tyvärr är 007 Legends inte i närheten av dem.

Mitt stora problem är att spelet är så mediokert. För oavsett vad folk tycker om James Bond så har aldrig "medioker" varit ett ord som beskrivit filmserien. Manschauvinistisk, våldsförhärligande och krigshetsande måhända, men aldrig tråkig.

Efter de första två banorna blir nämligen 007 Legends ett jobb. Hjärnan kopplar av, jag stressar igenom banor bara för att bli klar och laddningstiderna som dyker upp varje gång jag dör känns outhärdligt långa. Så pass långa att jag roar mig med att ta tid. Runt 40 sekunder får jag vänta varje gång jag misslyckas. Det låter inte som mycket, men pröva att sitta still och titta på ingenting i 40 sekunder, med några minuters mellanrum.

"Runt 40 sekunder får jag vänta varje gång jag misslyckas. Det låter inte som mycket, men pröva att sitta still och titta på ingenting i 40 sekunder, med några minuters mellanrum."

Irritationskänslan förstärks av att spelet är så väldigt styrt. Illusionen av öppenhet i bandesignen går rätt snabbt upp i rök. Vakterna jag smyger på börjar prata när jag kommer nära, oavsett hur länge jag väntar in dem. På flera ställen dyker de upp när jag kliver över en osynlig gräns. Vid ett tillfälle glömde jag att pausa spelet mitt i en stormning av Blofeldts lya. När jag återkom en kvart senare hade ingenting hänt. Tre steg framåt och en strid ström av kanonmat kom löpande emot mig.

Den typen av mekanik hade inte varit ett stort problem om inte spelet i övrigt känns så stelt. Bond flyter mer än han går, vilket skapar en känsla av att han saknar tyngd. Det gör även den rätt breda uppsättning vapen i den brittiske agentens arsenal. Framför allt de tyngre automatkarbinerna är alldeles för lågmälda.

Spelet baseras på fem Bond-filmer med Skyfall nedladdningsbart först i november, efter den amerikanska premiären av filmen. Goldfinger, I Hennes Majestäts hemliga tjänst, Moonraker, Tid för hämnd och Die another Day är de fem filmerna. Utan att ha kontrollerat den officiella Bond-barometen kan jag dock konstatera att undantaget Goldfinger så är det inte de mest populära filmerna som spelstudion Eurocom fått arbeta med.

Vad de däremot fått är en massa originalskådespelare att ställa upp. Dock inte någon av de sex män som spelat Bond. Av någon anledning får bara Daniel Craigs Bond vara med. Men Craig själv har denna gång inte hjälpt till med rösten. Han har alltså bara lånat ut sitt utseende till spelets hjälte. Dessutom till en av skurkarna i min genomspelning, men mer om det senare.

Förutom Craigs Bond återfinns även de klassiska karaktärerna Jaws, Oddjob, Goldfinger, Drax, Pussy Galore, Dr Holly Goodhead, Gustav Graves, Felix Leiter och många andra. I vissa fall har studion nyttjat imitatörer men i de flesta fall är det rätt skådespelare.

Av någon anledning ser eller låter inte Jinx från Die Another Day som Halle Berry, men jag blir glatt påmind om att en ung Benicio Del Toro spelade Frank Sanchez högra hand i Tid för Hämnd. Han har dock inga repliker.

På ett sätt skulle jag vilja ge studion beröm för att man så fint återskapat de gamla figurernas utseende och i flera fall deras röster. Men den fina paketeringen döljer inte ett rätt trasigt och nästan förolämpande repetitivt spel.