Efter den senaste vågen av hackade PlayStation 3-konsoler vidtar Sony nu kraftiga åtgärder mot de som mixtrar med sina konsoler. Den som gör sig skyldig till att bryta mot företagets policy riskerar en "permanent avstängning".

Det innebär i korta drag att Sony menar att även om du äger din PlayStation 3 har du inte rätt att hantera den som du vill, utan du måste följa företagets villkor.

Att installera oauktoriserad mjukvara på konsolen kan medföra både en livstids avstängning från PlayStation Network och att Sony "ogiltigförklarar konsumentens rättigheter att ha tillgång till systemet [konsolen]".

Av uttalandet på företagets hemsida att döma är de beredda att stänga av uppkopplade konsoler som är hackade - och då även möjligheten att spela nedkopplad. Enligt vår modersajt har det dock hittills bara rapporterats om avstängda onlinefunktioner och PSN-konton.

De verkar också villiga att ge spelarna en chans att självmant sluta använda hackad mjukvara.

"För att undvika en permanent avstängning måste konsumenten genast sluta använda och ta bort all oauktoriserad eller piratkopierad mjukvara från sitt PlayStation 3-system", skriver de i samma uttalande.

Sony har inte velat kommentera eller vidare förklara sitt uttalande.

Tycker du att det är rätt att stänga av hackade konsoler?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (12)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Fler artiklar av Simon Campanello

Kommentarer (12)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material