Svenska Paradox erbjuder skolor att gratis använda ett urval av studions spel i undervisningen.

De har gjort sig ett namn med sina gigantiska historiska strategispel och de är tre av dessa titlar som bjuds ut: Hearts of Iron III som utspelar sig under andra världskriget, victorianska Victoria II och Europa Universalis III där du kan styra europeiska länder och furstendömen från fjorton- till sjuttonhundratalet.

Satsningen riktar sig till högstadie- och gymnasieskolor som med spelens hjälp är tänkta att snappa upp lite historia.

"Våra spel har inte skapats för att undervisa, vårt mål har alltid varit att ge en engagerande upplevelse för spelaren. Men eftersom vi skapar spel som är historiskt korrekta och som visar hur man styr ett land genom en viss tidsera så väcks historien till liv", säger Johan Andersson som är studiochef på Paradox i ett pressmeddelande.

"Det är så vi anser att all skolundervisning ska vara - en utmanande upplevelse där all information ges naturligt till eleven. Så vi hoppas verkligen att svenska skolor tar chansen och använder spel i sin undervisning".

Paradox säger till Eurogamer har ett antal skolor i bland annat Sundsvall, Blekinge och Mölndal har hört av sig och redan fått spel utskickade.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Fler artiklar av Simon Campanello

Comments (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Hearts of Iron III: Their Finest Hour utannonserat

Med fokus på Slaget om Storbritannien

Releaselista vecka 32 [2010]

Madden 11! Toy Story 3! Victoria II!

Paradox visar fyra spel på E3

Skepp ohoj och lite världsherravälde på det

Eurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.

Super Mario Run kommer inte till Switch

Men du har väll en smartphone?

Annons