Av någon anledning hade jag fram till för ett år sedan aldrig spelat någon Devil May Cry-titel. Trots att vänner var som besatta av det lockade det aldrig att känna vad de andra upplevde. Om jag rannsakar mig själv tror jag att det berodde på att det såg så svårt ut. Det ska memoreras så pass många olika knappkombinationer att det lika gärna kunde ha varit ett nytt Street Fighter, fast med nackdelen att det inte finns några enkla rörelser att använda för att komma in i det och ha roligt.

1
Förvänta dig storslagna strider.

När Devil May Cry: HD Collection (9/10) var på väg fick jag möjligheten att recensera det, och nu när jag hade byggt upp ett rejält referensbibliotek kändes det som ett måste. Jag antog utmaningen och efter att allt var klart satt jag och tänkte på varför jag inte hade spelat dem tidigare. Precis samma tankegångar som jag hade efter spelandet av Mass Effect för två år sedan.

"Ett potentiellt misstag i borttagandet av låsningsmekanismen på fiender är inte på något sätt negativt. Det blir snarare bättre eftersom det skapar ett ännu bättre flyt än någonsin i spelserien."

Istället för att utveckla ett Devil May Cry 5 valde Capcom att göra något helt annat med sin egendom. De valde att starta om från början, fast med ett lite annorlunda tänk. Vad är namnet på detta projekt? Svaret är DmC: Devil May Cry. Klokt nog valde de att gå till Ninja Theory, skaparna av gravt underskattade Enslaved (8/10). I just det spelet samarbetade studion med författaren Alex Garland - mest känd för sitt arbete med The Beach och 28 dagar senare, och han är tillbaka även denna gång.

Det låter rimligt med tanke på att majoriteten av nytänkandet rör just berättelsen och dess karaktärer. Här kastas vi in direkt till en mörbultad och bakfull Dante som firat en hård strid mot en demon lite väl hårt. Han får alldeles strax kontakt med en kvinna, Kat, som säger att Dante befinner sig i en parallell värld, Limbo. Världarna är dock inte helt frånskilda eftersom vissa objekt påverkas även i den andra, men även för att en man med namnet Virgil styr hela världen genom media, drycker och annat som har sitt ursprung i Dantes Limbo.

Dante blir introducerad till ett sällskap som kallas sig för The Order, vars enda mål är att förgöra den demoniska Virgil och hans nätverk. Detta går endast att göra i Limbo, och det är upp till vår svärande antihjälte att fixa det.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (9)