Det är stora förändringar på gång hos Nintendo. Gamesindustry.biz rapporterar att företaget under februari månad kommer att slå ihop de två avdelningarna för bärbart respektive stationärt spelande under ett och samma tak. Detta skall leda till utökat samarbete mellan de två teamen.

Förhoppningarna från Nintendos ledning är att företaget lättare ska kunna dela teknologi och kunskap mellan de olika avdelningarna och att det ska hjälpa till att sammankoppla deras maskiner 3DS och Wii U.

Sammanslagningen känns logisk för ett företag som nu har två konsoler där tryckkänsliga skärmar är en viktig del. Planerna för att introducera Miiverse på 3DS lär hjälpa de två konsolerna att prata med varandra och sammanslagningen lär underlätta detta arbete. Sen ska vi inte glömma att nästa Super Smash Bros. utvecklas till både Wii U och 3DS.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.