Eurogamers topplista: Djävular i spel

De åtta mest ondskefulla demonerna

I "Eurogamers Topplista" rangordnar vi på Eurogamer.se något vi anser vara det bästa eller värsta inom spelvärlden utifrån ett givet ämne.

Denna gång är det dags för oss att kika på djävular i spel.

Håller du med? Vet vi inte vad vi pratar om? Har vi helt fräckt glömt något? Skäll, gnäll eller ös beröm och hjälp oss skapa världens mest korrekta topplistor.

I veckan släpptes DmC: Devil May Cry (läs vårt förhandstest här) som Simon håller på att hårdtesta för fullt inför den kommande recensionen. Alla demoner och ondskefulla varelser i det spelet fick oss dock att tänka på hur många inkarnationer av djävulen vi stött på i tevespelsvärlden genom åren, vilket gav oss idén att sammanställa en liten topplista.

Här har ni Eurogamers topplista över de åtta mest ondskefulla formerna av djävulen i spel någonsin!

De mest ondskefulla djävularna i spel plats 8-5

8. Djävulen i Devil World

1
En djävul på att dansa!

Denna ikoniska demon i röda cowboystövlar och speedos hade i det Pac-Man-liknande spelet Devil World den ondskefulla förmågan att... flytta på skärmen! Han var även så skräckinjagande att ingen vågade lansera hans spel i hela Nordamerika.

Okej, förmågan att kunna flytta på skärmen kanske mer var irriterande än skrämmande. Och att spelet inte lanserades i staterna berodde mest på att det innehöll en mängd religiösa inslag såsom kors och djävular (oväntat med tanke på spelets titel), vilket Nintendo of America inte gillade.

Men han var åtminstone en populär karaktär under slutet av 80-talet, och har dykt upp igen på senare år i bland annat Tetris DS och Super Smash Bros-spelen.

7. Badman i Holy Invasion of Privacy, Badman! What Did I Do to Deserve This?

"Allt Badman vill är att slappa och ta det lugnt nere i värmen, men så fort han tänkt sätta sig ner dyker det upp (eller ner) ett gäng blodtörstiga "hjältar" som vill ha ihjäl vår stackars djävul."

2
Visa ord från en ondskefull latmask.

Det är oftast svårt att ha sympati för skurkar i spel, men trots att Badman härskar över hela underjorden har jag svårt att inte tycka synd om honom. Allt han vill är att slappa och ta det lugnt nere i värmen, men så fort han tänkt sätta sig ner dyker det upp (eller ner) ett gäng blodtörstiga "hjältar" som vill ha ihjäl vår stackars djävul.

Lyckligtvis har Badman en rad undersåtar till sitt förfogande som kan sätta stopp för besökarna, och med tanke på hur många hjältar han besegrat på det här sättet är nog Badman rätt ondskefull ändå. Antar jag...

6. Fleming Whatshisfaces i Shadows of the Damned

3
Jag kan se dig med mina sex ögon!

Fleming är en djävul med många ansikten - bokstavligt talat. Med sina tre par ögon (troligen en referens till Den gudomliga komedin, där Satan har tre huvuden) och löjliga förtjusning för opera är han en så udda underjordshärskare att det knappast kommer som någon chock att Suda51 haft ett finger med i utvecklingen av Shadows of the Damned, där Fleming är demonen som ställer till det för protagonisten Garcia.

Att han är udda behöver dock inte betyda att han är snäll. Fleming är en riktig usling som gör allt för att plåga protagonisten och drar sig inte från att blanda in Garcias flickvän i sina planer att göra livet surt för hjälten.

5. Diablo i Diablo-spelen

4
Inte ens döden kan rädda dig nu.

Det säger väl sig självt att Diablo - terrorns härskare - måste vara med på en lista över ondskefulla djävular i spel. Denna fruktansvärda best är en ganska traditionell överdjävul med horn och svans som sätter skräck i världen och till och med får himmelriket att rasa.

Diablo är dessutom slug. Även om det är med stor hjälp av sina undersåtar är detta en manipulativ mästerstrateg som grundlurar såväl människor som änglar för att lyckas med sina ondskefulla planer.

Om du skulle råka stöta på Diablo är det förmodligen kört. Eller som hen själv skulle ha sagt: "Inte ens döden kan rädda dig från mig!".

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Kristoffer Nyrén

Kristoffer Nyrén

Skribent

Speltok från den stora ön i väst som just nu klädd i läderlappsdräkt varvar svettande i dansspel till Kinect med bilspel och galen japansk strategi.

Relaterat material

Recension: Pro Cycling Manager 2016

Petter har lekt taktiker på Frankrikes landsvägar.

RekommenderatRecension: Lara Croft GO

Portabla Lara Croft är bästa Lara Croft.

EssentielltRecension: This War of Mine: The Little Ones

Barn kommer alltid vara barn, även i krig.

FeatureGrattis på födelsedagen, Game Boy!

25 år gammal! Motorcykel nästa, eller?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (5)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading