Wargaming.net, utvecklaren bakom World of Tanks, World of Warplanes och World of Warships har i ett pressmeddelande idag tillkännagivit att de köpt upp utvecklaren Day 1 Studios för 20 miljoner dollar.

Day 1 Studios är mest kända för F.E.A.R 3 (7/10) och i och med denna investering får Wargaming.net alltså en utvecklare som är hemma på konsolmarknaden. Tanken är att studion skall sköta utvecklingen av ett ännu inte utannonserat konsolspel.

"Att kliva in i utveckling av spel till konsol är ett otroligt stort steg för Wargaming då vi börjar sprida vår närvaro till flera plattformar. Vi ser fram emot att dela med oss frukten av vårt arbete inom kort", säger chefen för Wargaming.net, Victor Kislyi.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.