Disney stänger Junction Point

Warren Spector går vidare till nya utmaningar

Disney har valt att stänga ner Warren Spectors studio Junction Point, som ligger bakom de två Epic Mickey-spelen. Detta som en följd av att Epic Mickey 2: The Power of Two (4/10) floppat rejält. Enligt uppgifter ska spelet ha sålts i endast 529 000 exemplar i USA mellan lanseringen den 18 november och den 31 december.

En talesperson för Disney har även meddelat att Warren Spector inte kommer att stanna kvar inom företaget. Spector tog själv avsked i ett inlägg på Facebook.

Där skriver Spector att han är stolt över vad studion åstadkommit, framförallt att de lyckats återintroducera den sedan länge bortglömde karaktären Oswald the Lucky Rabbit.

"Junction Point-resan är över. Till alla er som har frågat eller som vill fråga, så är jag ledsen men förväntansfull inför framtiden", skriver Spector.

Som en legend inom spelbranschen kan vi nog lugnt räkna med att Warren Spector kommer tillbaka med ett nytt, spännande projekt i framtiden. Vad skulle du vilja se Spector ta sig an härnäst?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

Kampanj för att få HeatoN till Let's Dance

Vill ni se HeatoN skaka rumpa på dansgolvet?

FeaturePåskäggen vi älskar

Många spel har gömda påskägg att bjuda på för den som är tillräckligt ihärdig i sitt letande. I denna artikel berättar redaktionen om sina personliga favoriter!

FeatureAndréas krönika #7: Fem spel jag vill se på E3

Andréas spekulerar i vad som kommer under årets E3 och vad han vill se.

Nintendo: Vi gör våra grymma IP:n fräscha

Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime bemöter kritiken från E3-eventet.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading